Japanse kelp soepbouillon (Kombu Dashi)

Japanse kelp soepbouillon (Kombu Dashi)

Kelp is een voedingsmiddel dat veel glutaminezuur bevat. Dit glutaminezuur is een van de elementen van de umami-component en het is ook een belangrijk element bij het koken van Japans eten. Deze kelpbouillon (Kombu Dashi) kan in veel Japanse recepten worden gebruikt. Bijvoorbeeld ... miso-soep, Japanse opgerolde omelet, Gekruide rijst met groenten, Gekookte gekruide groenten.

Shiitake soepbouillon (Shiitake Dashi)

Shiitake soepbouillon (Shiitake Dashi)

Deze bouillon gemaakt van vis en kelp is de bekendste soepbouillon in Japan, en Shiitake-bouillon is een van de essentiële soepbouillon voor de Japanse keuken vanwege zijn unieke aroma en smaak. De zoete en zachte geur van shiitakesoepbouillon is een belangrijk element van de traditionele Japanse keuken. Naast noedelsoep, rijst kruiden, gestoofd voedsel kruiden en ruiken, introduceren we hoe je belangrijke soepbouillon kunt maken, wat de basis is van veel Japanse recepten.

Japanse ansjovisbouillon (Iriko Dashi)

Japanse ansjovisbouillon (Iriko Dashi)

"Iriko Dashi" betekent bouillon van ansjovis. In Japan noemen mensen ze "Iriko Dashi" of "NIboshi Dashi". In de westelijke regio van Japan (in Kyoto of Osaka) noemen mensen ze "Iriko Dashi".

Japanse bonitosoepbouillon (Katsuo Dashi)

Japanse bonitosoepbouillon (Katsuo Dashi)

bonitovlokken (Katsuobushi) is een voedingsmiddel dat rijk is aan inosinezuur, een van de umami-ingrediënten. De bonitobouillon (Katsuo Dashi) gemaakt van deze bonitovlokken is een van de belangrijkste soepbouillon die in alle Japanse recepten wordt gebruikt. Trouwens, bonitovlokken zijn voedsel gemaakt door bonito te drogen en worden over het algemeen gerookt. Naast de gerookte droogmethode is er ook een methode om te drogen met schimmelachtige kaas, maar de bonitovlokken die op deze manier worden gemaakt, worden behandeld als hoogwaardige producten. Van deze bonitosoep kun je ramen, miso-soep en andere essentiële umami-ingrediënten toevoegen die de bron zijn van de umami van verschillende Japanse recepten. Daarom is deze bonitobouillon onmisbaar bij Japans eten. De geur is ook een zeer belangrijke factor. Als ik mijn ogen sluit en deze geur ruik, zie ik het gezicht van mijn grootmoeder en de herinneringen aan mijn kindertijd.

Hoe rijst koken zonder rijstkoker

Hoe rijst koken zonder rijstkoker

Heerlijke rijst is de basis van Japans eten. Het is belangrijk dat elke rijstkorrel wordt gekookt met behoud van vorm.

Geraspte Yam Rijst (Tororo Gohan)

Geraspte Yam Rijst (Tororo Gohan)

Het is een eenvoudig Japans lokaal gerecht waarin met rasp geraspte yams worden gekruid met bouillon, sojasaus en mirin, en vervolgens over rijst worden gegeten. Omdat het een eenvoudig gerecht is, kun je miso toevoegen in plaats van sojasaus, of soepbouillon naar smaak toevoegen. Het is een gerecht waar je van verschillende smaken kunt genieten.

Japanse ouderwetse snoepjes Anko (rode bonenpasta)

Japanse ouderwetse snoepjes Anko (rode bonenpasta)

Het is een standaard Japanse zoetigheid, maar over het algemeen is het zeldzaam om alleen bonenpasta te eten. Over het algemeen kun je de Anko omwikkelen met rijst, of de rijst omwikkelen met de Anko. enzovoort... Bittere groene thee gaat ook goed bij het eten van de Anko.

Japanse ouderwetse snoepjes "Botamochi"

Japanse ouderwetse snoepjes "Botamochi"

Botamochi is een heel huiselijke Japanse zoetigheid. Ik herinner me dat grootmoeder en moeder botamochi maakten en we hadden het met het hele gezin. Daarom herinnert botamochi me aan mijn jeugdherinneringen. Vroeger maakte elke familie botamochi zelf, maar tegenwoordig is het gebruikelijk om botamochi in winkels te kopen. Meestal is de zelfgemaakte botamochi minder zoet dan de botamochi die in winkels wordt verkocht, en ik geef de voorkeur aan het unieke handgemaakte gevoel. Thuis gemaakte botamochi is minder zoet dan botamochi die in winkels wordt verkocht, en ik hou van de smaak en het unieke handgemaakte gevoel van elk huis. In dit recept hebben we botamochi geïntroduceerd gemaakt met rode bonenpasta, maar sesam en kinako (geroosterd sojabonenmeel) zijn ook populair.

Groene ui met miso (Negi miso)

Groene ui met miso (Negi miso)

U zult zien dat dit recept een ongebruikelijk recept is. Omdat miso normaal gesproken wordt gebruikt als ingrediënt voor soep zoals miso-soep. Eigenlijk is dit recept absoluut typisch Japans recept voor Japanners. met rijst, met tofu en als ingrediënt van een rijstbal enz ... Je kunt op verschillende manieren eten.

Bevroren tofu (Koya tofu, Kori tofu)

Bevroren tofu (Koya tofu, Kori tofu)

"Tofu Hyakuchin" is een kookboek over tofu gepubliceerd in 1782. Dit tofu-kookboek werd een bestseller en een pionier op het gebied van kookboeken in Japan. Deze bevroren tofu is een gerecht dat ook wordt geïntroduceerd in "Tofu Hyakuchin". Dit tofu gerecht is onbekend in Europa, maar het is een veelgebruikt tofu gerecht voor Japanners. Bevroren tofu (Kori dofu) is ook bekend als Koya tofu. (Er is een verschil in hoe je het moet maken)

Gestoofde shiitake (shitake no nishime)

Gestoofde shiitake (shitake no nishime)

Gestoofde shitake (shitake no nishime) is een typisch Japanse thuiskeuken die me aan oma doet denken. Het is een eenvoudig gerecht gemaakt door soepbouillon, sojasaus, sake en groenten te laten sudderen tot de soep verdampt is. Dit recept laat zien hoe je gestoofde shiitake maakt (shiitake no nishime) gestoofde shiitake (shiitake no nishime) kan ook worden gebruikt als ingrediënten voor sushi zoals Chirashi Zushi.

Gestoofde koya tofu (Koya tofu no fukumeni)

Gestoofde koya tofu (Koya tofu no fukumeni)

Dit recept kookt Koya tofu (of shimi tofu) in plaats van gewone tofu. Koya-tofu heeft veel kleine gaatjes aan de binnenkant, en wanneer de soep in deze holtes komt, produceert het een sappige smaak en een unieke textuur dan gewone tofu.

Gebakken tofu beignet (Ganmodoki)

Gebakken tofu beignet (Ganmodoki)

Deze keuken is een tofu-keuken geïnspireerd op de Portugese keuken. De oorsprong van dit gerecht is onbekend, maar het komt voor in een tofu-receptenboek dat in 1782 werd gepubliceerd. "Ganmodoki" is een heerlijk Japans huisgemaakt gerecht dat kan worden toegevoegd met gember-sojasaus of kan worden gestoofd met groenten.